Şanlıurfa'da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programı düzenlendi

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’  münasebetiyle program düzenlendi. Toplantıda din görevlilerine hitap eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, camilerin önemine değinerek, camilerin geleneklerin ve göreneklerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

5

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Müftüsü Ramazan Tolan, müftü yardımcılar, ilçe müftüleri ile din görevlileri katıldı.

Kur’an Tilaveti ile başlayan programda camilerin önemine değinilerek, din görevlilerin sorumlulukları ve görev alanları konuşuldu.

Programda konuşan Vali Hasan Şıldak, camilerin önemini belirterek, ‘’Cami cem eden, yani toplayan, bir araya getiren, birlikte olan yer anlamında toplayıcılık, kapsayıcılık ve islamiyetin, mabet olarak tanımladığı ama günümüzde ibadetinde ötesinde tıpkı ilk dönemlerde olduğu gibi aynı zamanda sosyal yönüyle, istişare yönüyle, toplumunda birliğinin beraberliğinin aynı zamanda tecelli ettiği pek çok iyinin ve kötünün sevincin ve hüznün paylaşıldığı bahçesinde insanların sohbet ettiği, dertleştiği yani dini yönünün yanı sıra toplumsal yönü de bir hayli kuvvetli olan olmazsa olmaz bir kurumumuz. Camilerimiz sosyal bir ünite aynı zamanda, bu itibarla cami kavramı bir defa Türk toplumunun, Anadolu medeniyetinin çok benimsediği ve sayıca her gün sayısı artan, miktarı artan, insanların devlet kapısı olmaksızın pek çok kez varını yoğunu ortaya koyarak, bir dernek etrafında doluşup bu mabetleri inşa ettiği bir toplumun fertleri olarak toplum hayatında olmaz diyebiliriz. Bu itibarla camiler çok kıymetli, çok değerli, bizim hem dinimizin, hem medeniyetimizin, geleneğimizin, göreneğimizin vazgeçilmez bir unsurudur.’’  diye konuştu.

İl Müftüsü Ramazan Tolan ise,  kurum çalışmalarına değinerek, ‘’Bizim Diyanet İşleri Başkanlığımız  3 Mart 1924’de yani Cumhuriyetimizin ilanından hemen sonra Genel Kurmay Başkanlığı ile aynı kararnamede kurulmuştur. Genel Kurmay Başkanlığımız maddi olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımızda manevi olarak kurulmuştur. Milletimizin birlik ve beraberliğini sağlanması için kurulmuş bir kurumuz, bunu hiçbir zaman unutmayın. Birlik ve beraberliği sağlamak bizim dini ve kurumsal görevimizdir.’’ dedi.