YouTube reklamlarında yeni dönem: Geri sayım yok!

YouTube mobil uygulamasında reklam atlama işlemini zorlaştırıyor. Görünür bir zamanlayıcı yerine atla düğmesi yalnızca reklamın belirli bir kısmı görüntülendikten sonra görünecek.

5

YouTube'un mobil uygulamasında geri sayım sayacını gizleyen ve reklamlardaki gri renkteki atlama düğmesini kaldıran yeni bir özellik test ediliyor. Değiştirilen özellik ile geri sayım sayacı kaldırıldıktan sonra izleyici dikkatini reklamın ne zaman biteceği yerine reklamın içeriğine yönlendirilmesi hedefleniyor. 

Daha önce kullanıcılar, YouTube’da reklamı atlayabilecekleri ana kadar geri sayımı gösteren görünür bir zamanlayıcı görebiliyordu. Artık bu buton kullanıcılar reklamın belirli bir bölümünü görüntüledikten sonra görünüyor.

YouTube'un mobil uygulama reklamlarındaki bu değişiklikler şu anda test aşamasında bulunuyor ve şirket tarafından resmî olarak duyurulmadı.

Değişiklikler henüz tüm kullanıcılar tarafından doğrulanamadığı için özellik halen deneme aşamasında. Google'ın bu değişikliği tam olarak uygulayıp uygulamayacağı veya kullanıcı geri bildirimleri ve test sonuçlarına göre sonlandırıp sonlandırmayacağı belirsizliğini koruyor.