Bakanlığın radarına bu kez sporcular takıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda yaşanan vergi kaçakçılığı, yasa dışı bahis ve naylon fatura gibi yasa dışı işlem yapan kişilere yönelik araştırmalarına devam ediyor. Daha önce sanatçıların, sosyal medya fenomenlerinin ve birçok iş insanının bulunduğu listelere şimdi de sporcular eklendi. Bakan Mehmet Şimşek’ten konuya ilişkin açıklama geldi. İşte detaylar…

5

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çerçevesinde çeşitli sektörler ve meslek grupları üzerinde denetim çalışmalarına devam ediyor. 

Daha öncesinde aralarında sanatçıların, sosyal medya fenomenlerinin ve birçok iş insanının bulunduğu listelere şimdi birde sporcular eklendi.

Sporcuların aldığı yüksek ücretlere ilişkin beyanda bulunup bulunmadığını kontrol eden Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), futbol, basketbol ve voleybol branşlarında oynayan profesyonel sporculara kulüplerce ödenen ücretlerden bazılarının beyan dışı bırakıldığı öğrenildi. 

Bu kapsamda bakanlık yetkilileri, farklı spor dallarında olan 1900 kişinin ücretini inceledi ve son 3 yılda yaklaşık 5 milyar liralık kayıt dışı gelir saptadı. 

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı: 

“Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek ve ödenmeyen vergi cezalı şekilde talep edilecek. Vergide adalet ve etkinlik anlayışımızla yüksek gelir elde eden ve gelirini beyan dışı bırakanlara yönelik geniş kapsamlı denetimlerimiz sürüyor.”