Şanlıurfa'da fuhuş iddialarındaki ismin başka ilçeye atanmasına tepki!

Harran Üniversitesi'nde fuhuş ve cinsel istismar iddialarının odağındaki F.K.'nın açığa alınmak yerine Siverek'e görevlendirilmesinin anlaşılması üzerine ilçede basın açıklaması yapıldı. Üniversite yetkililerine tepki gösterildi.

5

SİVEREK- Şanlıurfa gündemine bomba gibi düşen fuhuş ve cinsel istismar iddiaları tartışması farklı bir boyuta taşındı.

Harran Üniversitesi ile ilgili skandal iddialar gündeme geldi. Fuhuş için bir bekar evi tutulduğu, öğretim görevlileri ve farklı bölümlerde yöneticilerin de bulunduğu isimlerce öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu, mağdur bir eşin hem kadın hem erkeklere yönelik yaşanan istismarı gizli kamera ile kaydettiği iddia edildi. Filmleri aratmayan iddialar arasında bir öğrencinin de hamile kalıp yasa dışı yollarla kürtaj yaptığı konuşuluyor. Üniversite ise konunun araştırılması için soruşturma komisyonu kurdu. Asıl skandal ise olayın araştırılmaya başlanmasının ardından yaşandı. Olaya karışanların en azından ilk etapta açığa alınmak yerine sadece görev yerlerinin değiştirilmesi ile yetinildi. 

“GÖREVLENDİRME İLE GÖNDERİLMESİNİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

İddiaların odağındaki F.K.'nin Siverek'e gönderilmesi üzerine Eğitim-Bir-Sen Siverek Şubesi tarafından basın açıklaması ile Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne çağrı yapıldı.

Açıklamada "Harran Üniversitesi'nde basına konu olan ve içerdiği iddialar itibariyle mide bulandırıcı niteliğe sahip bir hadisenin odağında bulunan bir enstitü sekreterinin bu vahim iddialar karşısında soruşturmanın selameti açısından açığa alınma tedbiri uygulanabilecekken

Siverek ilçemize görevlendirme ile gönderilmesini ilçe kamuoyunun kabul etmesi mümkün değildir.

Bilim yuvası hüviyetiyle gündeme gelmesi gereken üniversitelerimizin bu şekilde izahı mümkün olmayan çirkin iddialarla gündeme gelmesi ve bu iddialar karşısında alınan tedbirin yer değişikliği olması soruşturmanın adilane yapılacağı fikrine zarar vermektedir.

Harran Üniversitesi yönetiminden Siverek kamuoyunun beklentisi bir an önce bu görevlendirmenin iptal edilmesidir" denildi.