Şanlıurfa'da üniversitede cinsel istismar skandalı! Filmleri aratmayan iddialar...

Harran Üniversitesi cinsel istismar ve fuhuş skandalları ile çalkalanıyor. Fuhuş için bir bekar evi tutulduğu, öğretim görevlileri ve farklı bölümlerde yöneticilerin de bulunduğu isimlerce öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu, mağdur bir eşin hem kadın hem erkeklere yönelik yaşanan istismarı gizli kamera ile kaydettiği iddia edildi. Filmleri aratmayan iddialar arasında bir öğrencinin de hamile kalıp yasa dışı yollarla kürtaj yaptığı konuşuluyor. Üniversite ise konunun araştırılması için soruşturma komisyonu kurdu.

5

ŞANLIURFA- Kadına yönelik istismar ve şiddetin bir kez daha acı olaylarla ülke gündemine geldiği bu günlerde Harran Üniversitesi'nden skandallar zinciri ortaya çıktı. Üstelik iddialar filmleri aratmayacak kadar korkunç…

Üniversitede son zamanlarda cinsel istismar ve fuhuş iddiaları konuşuluyor. Buna göre; üniversitede yüksek lisans yapan genç kadınlar tuzağa düşürüldü. Aralarında akademisyenler, daire başkanları, yüksek okul müdürleri gibi farklı mesleklerden yöneticilerin bulunduğu bir grup ‘bekar evi’ olarak kiralanan bir evde üniversite öğrencileri ile farklı zamanlarda fuhuş yaptı. Bir öğrenci de hamile kalıp yasa dışı yollarla ve 200 dolara kürtaj yaptırdı.

MAĞDUR EŞ N.K EVE KAMERA YERLEŞTİRİP ORTAYA ÇIKARDI

Bu olaylarda en çok adı geçen ise üniversitede öğretim görevlisi olan F.K. 

Yine iddiaya göre F.K.'nin eşi N.K. il dışına gittiği bir gün F.K., eşinin kendisinden şüphelenip eve kamera yerleştirdiğinden habersiz evine yüksek lisans öğrencisi getirip istismar ediyor. Üstelik istismar sadece kadınlarla da sınırlı değil. F.K.'nin erkeklerle de ilişkiye girdiği iddia ediliyor. Tüm bu yaşananların ardından N.K.'nin eşini boşaması ve hamile kalan öğrencinin de kürtaj olmasıyla üniversitedeki cinsel istismar olayı ortaya çıktı.

Skandallarla dolu olan olay içerisinde hamile kalan öğrencinin henüz nerede kürtaj yaptırdığı anlaşılamadı ancak üniversitede ayyuka çıkan bu iddiaların ardından soruşturma komisyonu kuruldu. İddialara konu videonun komisyona sunulduğu öğrenildi. 

ASIL SKANDAL…

Asıl skandal ise olayın araştırılmaya başlanmasının ardından yaşandı. Olaya karışanların en azından ilk etapta açığa alınmak yerine sadece görev yerlerinin değiştirilmesi ile yetinildi. 

Şanlıurfa Valiliğinin de soruşturma başlattığı biliniyor. Ancak mağdurların sadece üniversiteye şikayette bulundukları, savcılıkta herhangi bir suç duyurusunun bulunmadığı da öğrenildi.