Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada karar çıktı

Komşularına darp suçlamasıyla yargılanan Engin ve Dilan Polat çiftine ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Engin Polat’a 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verilirken, Dilan Polat hakkındaki dava ise ertelendi.

5

İstanbul’da komşularına yönelik darp ve hakaret suçlamalarıyla yargılanan Engin ve Dilan Polat çiftine ilişkin davada mahkeme kararını verdi. 

2 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Çekmeköy’de park yeri yüzünden komşuları Metin Atayeter ile tartışmaya giren çift, olayın kavgaya dönüşmesi üzerine mahkemeye çıkarılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Dilan ve Engin Polat çifti, Çekmeköy’de oturdukları sitede park yeri nedeniyle komşuları Metin Atayeter ile tartışmış, olay kısa sürede kavgaya dönüşmüştü. Kavganın ardından darp edilen Metin Atayeter, Polat çifti hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Mahkeme, Dilan Polat hakkında "hakaret", "yaralama" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası isterken, Engin Polat’a bu suçlarla birlikte "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan toplam 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

İstanbul'da görülen davada mahkeme, Engin Polat’a 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki, 'hakaret', 'yaralama' ve 'tehdit' suçlarından mağdur Metin Atayeter'in şikayetini geri çekmesi nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi.