Şanlıurfa’da sürücülerin en çok şikayet ettiği konu! 39’u trafikten men edildi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki sürücülerin en çok şikayet ettiği konulardan biri olan tehlikeli bir şekilde yollarda giden motosiklet sürücülerine yönelik denetimler yapıldığını açıkladı.

5

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde toplum huzurunu bozan ve vatandaşlara rahatsızlık veren unsurları sıkı bir şekilde takip ettiklerini belirtti. Bu kapsamda motosiklet denetimleri yapıldığını duyurdu.

Dün, emniyet ve jandarma trafik birimleri tarafından gerçekleştirilen motosiklet denetimlerinde 932 motosiklet kontrol edildi. Denetim sonucunda 39 motosiklet trafikten men edildi.

Ayrıca 99 sürücü kask takmadığı , 22 sürücü ehliyetsiz olduğu, 15 sürücü dur ihtarına uymadığı ve  60 sürücü  kural ihlali yapmak üzere Toplamda 196 motosiklet sürücüsüne para cezası uygulandı. 

Motosiklet hırsızlığı suçundan ise 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Vali Şıldak, motosiklet kazalarının oldukça yüksek olduğunu ve yapılan denetimlerde sürücülerin kurallara daha az uyduğu gözlemlendiğini vurguladı. Bununla birlikte, gelecekte kask takmayan bütün motosiklet sürücülerine de trafik para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Şanlıurfa'da huzurun sağlanması ve güvenli bir trafik ortamı oluşturulması amacıyla motosiklet denetimlerinin sıkı bir şekilde devam edeceği bildirildi.