PFDK Şanlıurfapor'a acımadı! Ceza üstüne ceza yağdırdı

PFDK, Kocaelispor-Şanlıurfaspor maçında talimatlara aykırı hareket eden Şanlıurfaspor ve kulüp yöneticilerine çeşitli cezalar verdi. Kulüp Başkanı Mehmet Giray Küçük’e 21 gün hak mahrumiyeti ve 78 bin TL para cezası uygulanırken, kulübe ve diğer yetkililere ihtar cezası verildi.

5

ŞANLIURFA- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarını açıkladı.

Ceza alan kulüpler arasında Şanlıurfaspor da yer aldı.

PFDK’dan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfaspor kulübüne, müsabaka sırasında zaman çizelgesine uygun hareket edilmediği gerekçesiyle ihtar cezası verildi.

Aynı karşılaşmada, Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Mehmet Giray Küçük, devre arası ve müsabaka sonrasında akredite edilmediği alanlarda bulunduğu için talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası aldı. Ayrıca, sportmenliğe aykırı davranışı nedeniyle Küçük’e 21 gün hak mahrumiyeti ve 78 bin TL para cezası verildi.

Bunun yanı sıra, Şanlıurfaspor görevlisi Cihangir Güner de devre arasında akredite edilmediği alanlarda bulunduğu için talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırıldı.

TFF’nin açıklamasında Şanlıurfaspor ile ilgili kısımda yer alan ifadeler şöyle:

“ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 30.09.2024 tarihinde oynanan KOCAELİSPOR-ŞANLIURFASPOR Trendyol 1. Lig müsabakasında, zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü Başkanı MEHMET GİRAY KÜÇÜK’ün, devre arasında ve müsabaka sonrasında akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü Başkanı MEHMET GİRAY KÜÇÜK’ün, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 78.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü görevlisi CİHANGİR GÜNER’in, devre arasında akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”