Şanlıurfa’da büyük sabotaj! Binlerce ev, yüzlerce iş yeri elektriksiz kaldı

Şanlıurfa’da 3 bin 823 işyerinin bulunduğu Evren Sanayi Sitesi ve Akabe TOKİ konutlarına enerji sağlayan trafo binasına yönelik sabotaj girişimi, söz konusu trafo merkezinde yaklaşık 1 milyon TL zarara yol açtı. Bölgedeki enerji kesintisi, sanayi üretiminde aksamalara yol açarken sanayicinin maddi zararı ise milyonlarca liraya çıktı. Elektrik dağıtım şirketine bağlı ekiplerin hızlı müdahalesiyle enerji akışı kısa sürede yeniden sağlandı. Güvenlik kamerası görüntülerine dayanan soruşturma sürüyor.

5

Şanlıurfa’da,  3 bin 823 işyerinin bulunduğu Evren Sanayi Sitesi ile Akabe TOKİ konutları da dâhil olmak üzere toplam 9 bin aboneye enerji sağlayan trafo binasına yönelik sabotaj girişimi, yaklaşık bir milyon TL’lik maddi zarara yol açtı. Elektrik akımının aktif olduğu sırada gerçekleştirilen sabotaj, sanayi bölgesinde enerji kesintilerine neden olurken bölgeye elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’e bağlı teknik ekipler olaya hızla müdahale ederek kısa sürede enerji akışını yeniden sağladı. Olay güvenlik kameralarına yansırken, kimliği belirlenen şahsın yakalanması için emniyet güçleri tarafından soruşturma başlatıldı.

ÜRETİCİNİN ZARARI BÜYÜK

Eyyübiye ilçesindeki sanayi üretimini olumsuz etkileyen ve hırsızlık şüphesi taşıyan sabotaj girişimi, yüzlerce işyeri ve konutun enerji akışının geçici olarak durmasına sebep oldu. Panoya zarar veren sabotajcının, yaklaşık 1 milyon TL tutarında maddi hasara sebep olduğu belirlendi. Bölgedeki enerji kesintisi, sanayi üretiminde aksamalara yol açarken sanayicinin maddi zararı ise milyonlarca lirayı buldu.

EKİPLER HIZLA MÜDAHALE ETTİ

Güvenlik amacıyla trafo binasına yerleştirilen kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, şüphelinin levye ile dış kapının kilidini ve diğer kapıyı kırarak içeri girdiği an be an kaydedildi. Görüntülerde, şahsın bir süre trafo binasında dolaştığı ve yüksek voltajlı akım bulunan bölgelere dokunmayarak daha az akım geçen Scada panosuna yöneldiği tespit edildi. Maddi değeri yüksek olan kabloları yerinden söken şahsın, panodaki modülleri de söktüğü ve yaklaşık 1 milyon TL’lik zarara neden olduğu belirlendi. Enerji kesintisi sonucu yaşanan aksamalardan etkilenen iş yerleri, onarım çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasıyla tekrar faaliyete geçti.