Siverek’teki park ve yeşil alanlara meyve ağacı dikilecek

Siverek Belediyesi, ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda artık yalnızca meyve ağacı dikileceğini duyurdu. Meyve ağaçlarının artırılması amacıyla başlatılan çalışma ile parkların ve yeşil alanların vatandaşların faydalanabileceği meyve bahçelerine dönüştürülmesi hedefleniyor.

5

SİVEREK - Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yapılan planlama çerçevesinde park ve yeşil alanlarda meyve ağacı dikimine yönelik çalışmalara başladı.

İlk uygulama, ilçede bulunan Bahçelievler Mahallesindeki Muskanlı Hacı Cuma Polat Cami ve taziye evinin bahçesinde gerçekleştirildi. Ekipler, bu alana yaklaşık 45 farklı çeşit meyve ağacı dikti. İhtiyaç duyulan diğer bölgelerde de meyve ağaçlarının dikimine devam edileceği belirtildi.

Siverek Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’ın talimatıyla ilçemizde meyve ağacı sayısını arttırıyoruz. Bu kapsamda park ve yeşil alanlarımız sadece dinlenme alanları değil, vatandaşlarımızın da faydalanacağı meyve bahçeleri haline gelecek. Bundan sonra ilçemizde artık sadece meyve ağacı dikimi yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.