11 gündür kayıp olan Sümeyye bulundu! Rojin için arama çalışmaları devam ediyor

Van’da üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş ile Irak uyruklu lise öğrencisi Sümeyye Aziz'den günlerdir haber alınamıyordu. 11 gündür kayıp olan 15 yaşındaki Sümeyye Aziz, emniyet güçlerinin çalışmaları sonucu İpekyolu ilçesindeki bir evde bulundu.

5

VAN - Sümeyye Aziz, 19 Eylül 2024 tarihinde Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Bahçıvan Mahallesi’ndeki evinden okula gitmek üzere ayrıldıktan sonra kayboldu. Ailesi tarafından yapılan kayıp başvurusunun ardından Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir arama çalışması başlatıldı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü, 30 Eylül 2024 tarihinde Sümeyye Aziz’in, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İpekyolu ilçesindeki bir evde bulunduğunu duyurdu.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Çocuk Şube Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda hakkında kayıp başvurusu bulunan çocuk 2010 doğumlu S.S.M.A. isimli kızımızın İpekyolu ilçesinde bir ikamette olduğu tespit edilmesi üzerine, 30 Eylül 2024 tarihinde tespit edilen ikamete geçilerek kayıp kızımız S.S.M.A.'ya ulaşılmış ve ailesine kızımızın bulunduğu bilgisi verilmiştir" 

Öte yandan kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in arama çalışmaları ise devam ediyor.