Düğün konvoyunda drift atan 17 şahsa ceza

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye atan 17 şahsa ceza uygulandığını ve bu tür davranışların affedilmeyeceğini duyurdu.

5

28 Eylül 2024 tarihinde E-5 Kuzey Maltepe ve Beykoz Bağlantı yolunda çakarlı lüks araçlarla drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bir düğün konvoyu düzenlendi. Sosyal medyada yayımlanan görüntülerin ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından olay incelendi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, konvoya katılan şahısların kimlikleri tespit edildi. A.K., H.T., M.A.T., S.D., O.K., S.A., T.G., A.S.A., M.Ö., A.K., B.V., M.G., D.G., U.S., Ş.Ö., A.M.K., M.K., R.A. ve M.Y. isimli 17 kişi, çeşitli trafik ihlallerinden dolayı idari para cezasına çarptırıldı. Bu ihlaller arasında drift yapmak, izinsiz çakar siren tertibatı bulundurmak, hız sınırının altında sürmek, konvoy yapmak, saygısızca araç kullanmak, cam film takmak, muayenesiz araç kullanmak ve plaka kapatmak gibi maddeler yer aldı.

Olayda adı geçen şahıslar, "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek" suçlamasıyla Beykoz Çavuşbaşı Polis Merkez Amirliği'ne teslim edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu tür davranışların affedilmeyeceğini vurgulayarak, "Saygısızca araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları affetmeyeceğiz," dedi.

Bakan Yerlikaya, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Bu tür araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları 112’ye bildirin. Biz gereğini yapıp, adalete teslim edelim," ifadelerini kullandı.