MEB’den okullarda temizlik hizmetleri hakkında açıklama

MEB, okullarda temizlik hizmetleriyle ilgili son günlerde sosyal medyada ve basında yer alan iddialara açıklık getirdi. Bakanlık, temizlik personeli sayısının arttığını ve hijyen standartlarının sıkı denetim altında olduğunu belirtti.

5

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda temizlik hizmetleri konusunda gündeme gelen eleştiriler üzerine bir açıklama yaptı. Bakanlık, okullardaki temizlik işlerinin aksamadan sürdüğünü ve personel sayısında önemli artışlar sağlandığını vurguladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu an itibarıyla okullarda toplamda 143 bin 355 temizlik personelinin görev yaptığı belirtilerek, bu sayının hem kadrolu personel hem de çeşitli istihdam programlarıyla artırıldığı ifade edildi.

 

TOPLUM YARARINA PROGRAM İLE DESTEK

MEB’in açıklamasına göre, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 30 bin kontenjan daha ayrıldı ve bu personel göreve başladı. Toplamda ise, 49 bin 578 kadrolu temizlik personelinin yanı sıra, İşgücü Uyum Programı (İUP) ile 63 bin 777 kişi daha temizlik hizmetlerinde görev alıyor.

 

HİJYEN STANDARTLARI SIKI TAKİPTE

Bakanlık, okullardaki temizlik ve hijyen standartlarının sıkı bir şekilde denetlendiğini belirtti. Yaklaşık 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi", okullarda hijyen şartlarının yerinde denetimini gerçekleştiriyor. Ayrıca, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yapılan iş birliği çerçevesinde, temizlik ve hijyen eğitimleri düzenleniyor.

 

SİYASİ TARTIŞMALARA YANIT

MEB, temizlik hizmetlerinin aksadığı yönündeki iddialara da değindi. Bakanlık, bazı belediyeler tarafından yapılan açıklamaların siyasi malzeme olarak kullanılmasının etik olmadığını vurgulayarak, bu tür girişimlerin hukuki temelden yoksun olduğunu ifade etti.

MEB, okulların siyasete alet edilmemesi gerektiğini ve eğitim kurumlarının, her türlü siyasi manipülasyondan uzak tutulmasının önemini bir kez daha hatırlattı. Bakanlık, "Fikri hür, vicdanı hür" nesiller yetiştirmenin temel amaçları arasında olduğunu belirtti.