Hırvatlardan Başkan Gülpınar’a şeref belgesi

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de faaliyet gösteren Hırvat Türk Dostluk Derneği, kuruluşunun 30. yıl dönümünü 10 Ekim 2024 tarihinde düzenlenecek bir törenle kutlayacak. Düzenlenecek törende, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a şeref belgesi takdim edilecek.

5

Hırvat Türk Dostluk Derneği, 1994 yılında kurularak Hırvatistan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmeye yönelik önemli çalışmalara imza attı. Dernek, 30. yıl dönümünü kutlamak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. 

Hırvatistan ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğine yaptığı katkılardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a şeref belgesi takdim edilecek.

10 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan törende, Başkan Gülpınar’a Hırvat halkı tarafından, Türkiye’den layık görülen tek kişi olarak, dostluk ve işbirliğine yaptığı katkılardan ötürü şeref belgesi verilecek. Bu ödül, Türkiye ve Hırvatistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayan bir sembol niteliği olarak görülüyor.