Dev markanın ürünüyle ilgili skandal iddia! Duyan şaştı kaldı

Radio France ve Le Monde Gazetesinin yaptığı bir araştırmada aralarında Türkiyede’de satışı bulunan su markası Nestlé ili ilgili şok edici bir haber ortaya atıldı. Fransa'da içme suyuna yasa dışı müdahalede bulunduğu gerekçesiyle Nestlé yeni bir dava ile karşı karşıya. İşte haberin detayları…

5

Dünyaca ünlü gıda devi Nestlé, yapılan araştırmaya göre dünya genelinde tanınmış su markalarıyla birlikte, kaynak suyu olarak satışa sürdükleri ürünlerinde hileli uygulamalara başvurdukları iddia ediliyor.

İddiaya göre firmaların Perrier, Vittel, Contrex  ve arasında lider olan Nestlé gibi birçok şişe suyu markasının doğal veya kaynak suyu olarak satılan ürünlerin gerçekte musluk suyu gibi arıtılmış olduğu ileri sürüldü. Daha önce benzer bir suçlamayla karşılaşan Nestlé, Şubat ayında 2 milyon euro ceza ödemeyi kabul etmişti. 

Radio France ve Le Monde Gazetesi, Nestlé Perrier ve bir çok markanın üç yıl boyunca yasa dışı filtreleme yöntemlerini kullandığı belirtilirken, normalde içme suyu için yasaklanmış (Aktif karbon filtreleri veya UV filtreleri  gibi) arıtma yöntemlerine tabi tuttuğu ve bu durumun yetkililer tarafından bilindiğini öne sürdü. 

Avrupa Birliği kurallarına göre doğal mineralli suların mikrobiyolojik kalite açısından doğal olarak yüksek kalitede olması gerekiyor ve herhangi bir dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmaması gerekiyor. Ancak sözü edilen firmalar ise normal şehir şebeke suyunda kullanılan yöntemleri kullandığı belirtiliyor.