Eğitim-Bir-Sen'in 61. Başkanlar kurulu toplandı: Eğitim çalışanlarının hakları masaya yatırıldı

Eğitim-Bir-Sen'in 61. Başkanlar Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelesi ele alındı, sorunlar ve beklentiler masaya yatırıldı.

5

ŞANLIURFA- Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) 61. Başkanlar Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıya Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun da katıldı.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen Başkanlar Kurulumuzu, eğitim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının haklarını koruyup geliştirme mücadelemizin lider kadrosu şube başkanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. İki bölüm halinde gerçekleştirdiğimiz başkanlar kurulumuzun ilk bölümünde ihtisas sahibi oldukları alanda yaptıkları ve söyledikleri kamuoyu tarafından dikkatle takip edilen isimler misafirimiz oldu. Misafirlerimizin çok önemli başlıklar altında yaptıkları değerlendirme ve bilgilendirmelerden istifade ettik” dedi.

“ÜYELERİMİZE VE TEŞKİLATIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Başkan Yalçın, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Başkanlar Kurulumuzun ikinci bölümünde ise 81 ilde ve 129 Devlet Üniversitesinde görev yapan eğitim ve bilim çalışanlarının yaşadıkları tüm sorunları ve beklentilerini tartıştığımız toplantılar gerçekleştirdik. Yaptığımız tartışmalar ve değerlendirmeler ışığında ortaya çıkardığımız sonuçları ve dünyada olup bitenlere ilişkin hissiyat ve beklentilerimizi başkanlar kurulumuzun sonuç bildirgesine yansıttık ve kamuoyuna duyurduk. Ülkemiz ve üyelerimiz adına daha çok çalışma iştiyakımızı ve heyecanımızı artıran bir başkanlar kurulunun vücud bulmasına katkı sağlayan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 61. Başkanlar Kurulumuz ülkemize, üyelerimize ve teşkilatımıza hayırlı olsun”.