Şanlıurfa tarihe yön vermeye devam ediyor: 10 bin yıllık eserler bulundu

Şanlıurfa’da yürütülen "Taş Tepeler Projesi" kapsamında Sefertepe’deki kazı çalışmalarında 10 bin yıl öncesine ait leopar ve akbaba figürlü süs eşyaları bulundu, dünyanın ilk Neolitik Kongre öncesinde Şanlıurfa’daki tarihi keşifler dikkat çekiyor.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa, 4-8 Kasım tarihlerinde dünyanın ilk Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, kazılardan gelen bu yeni bulgular, bölgenin arkeolojik değerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, dünyanın ilk Neolitik Kongresi öncesinde Şanlıurfa'da devam eden kazı çalışmalarından gelen önemli bulguları kamuoyuyla paylaştı.

 Taş Tepeler Projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları, tarihi zenginlikler sunmaya devam ediyor.

Yazmacı, Sefertepe’de yapılan kazılarda biri leopar, diğeri akbaba ve insan figürlü, yaklaşık 10 bin yıl öncesine tarihlenen iki süs eşyasının bulunduğunu açıkladı. 

Bu keşiflerin, bölgenin tarihine dair önemli ipuçları sunduğunu belirten Yazmacı, " Geçtiğimiz hafta da gömüt geleneği ile ilgili yeni bilgilere ulaşılan Sefertepe’de tarihe ışık tutacak çalışmaları yürüten Kazı Bilimsel Danışmanı Doç. Dr. Emre Güldoğan’a ve ekibine teşekkür ederim” dedi.