Deprem bölgesinde yıkım skandalı: Enkazdan resmen servet kazanmışlar!

Deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, Malatya'da ortaya çıkan yeni bir skandal tüm Türkiye'yi şoke etti. Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 61 taşınmazın yıkım işlerinde büyük çaplı yolsuzluk yapıldığı tespit edildi.

5

Malatya merkezli 3 ilde 6 Şubat depremlerinde yıkılan, acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı binaların yıkımında yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı. Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Malatya merkezli Ankara ve Elazığ illerini kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda; Doğanşehir ilçesinde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı durumunda bulunan 61 adet askı kodlu taşınmazın yıkım, enkaz kaldırma ve taşıma işlemlerinin N.H. isimli bir firmanın, ihale ve sözleşme yapmadan bu işi üstlendiği, enkazı usulsüz bir şekilde ayrıştırarak geri dönüşüm firmalarına sattığı ve böylece 13.5 milyon TL haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Bu durum, depremzedelerin evsiz kaldığı bir dönemde, devlet kaynaklarının nasıl suistimal edildiğini gözler önüne serdi.