Şanlıurfa'da spor hekimi göreve başladı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde spor hekimi Uzman Doktor Canalp Mandacı, hasta kabulüne başladı. Spor yaralanmalarına bağlı rahatsızlıkların tedavisinde önemli bir adım olarak görülen bu hizmet, özellikle sporcular ve düzenli spor yapan bireyler için büyük bir fırsat sunuyor.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde spor hekimi Uzman Doktor Canalp Mandacı, hasta kabulüne başladı.

Uzman Doktor Mandacı, sporcuların karşılaştıkları fiziksel sorunların çözümü için spor hekimine başvurmanın önemini vurguladı. Spor hekimliğinin, egzersiz ve antrenmanların yanı sıra hareket eksikliğinin de insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştıran ve tedavi eden bir tıp dalı olduğunu belirten Mandacı, sporcu sağlığının korunması ve geliştirilmesi için yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını söyledi.

Poliklinikte sunulan tedavi yöntemlerine dair bilgi veren Dr. Mandacı, spor yaralanmalarının önlenmesi, tanısı ve tedavisinin yanı sıra cerrahi sonrası rehabilitasyon ve sporcu lisans muayenelerinin de yapıldığını ifade etti. Ayrıca, kas, tendon ve eklem enjeksiyonları gibi tedavi yöntemlerinin de uygulandığını belirten Mandacı, bu tür sorunları olan vatandaşları poliklinikte tedavi olmaya davet etti.