Sosyal medya ve dijital içerik üreticilerine kötü haber! Vergi istisnası kapsamına alındı

GİB tarafından sosyal medya ve internet platformlarında içerik üretenlere yönelik gelir vergisi istisnasında yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenleme ile dijital ortamda verilen bireysel kurslar, eğitimler, veri işleme ve geliştirme ile ürün tanıtımı gibi hizmetlerden sağlanan kazançlar da vergi istisnası kapsamına alındı.

5

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) Resmi Gazete’de yayımlanan gelir vergisi genel tebliğinde, internet ve sosyal medya platformlarında içerik üreten gerçek kişilere yönelik gelir vergisi istisnasına dair kapsam genişletildi. 

Buna göre, sosyal ağ sağlayıcıları ve internet üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal medya içerik üreticilerinin yanı sıra, mobil uygulama geliştiricileri ve elektronik ortamda bireysel kurs, eğitim, veri işleme, geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden gelir elde edenler de vergi istisnasından yararlanabilecek.

Düzenleme kapsamında, sosyal medya içerik üreticisi gerçek kişilerin 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren elde ettikleri gelirler istisna kapsamına alınırken, internet üzerinden bireysel kurs, eğitim, veri işleme, geliştirme ve ürün tanıtımı gibi hizmetlerden gelir elde eden gerçek kişilerin ise 1 Ocak 2024 itibarıyla bu faaliyetlerinden sağladıkları kazançlar istisnaya tabi olacak.