Okul, cami, taziye evi ve evler var diyerek uyardı! “Halk tehlike altında”

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Haliliye ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan Çavsak Deresi'nde yaşanan ihmallere dikkat çekerek, 18 ay önce yaşanan sel felaketinde 20 vatandaşın hayatını kaybetmesine rağmen yetkililerin hala gerekli önlemleri almadığını iddia etti.

5

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Haliliye ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan Çavsak Deresi'nde yaşanan ihmallere dikkat çekerek, 18 ay önce yaşanan sel felaketinde 20 vatandaşın hayatını kaybetmesine rağmen yetkililerin hala gerekli önlemleri almadığını iddia etti. Derenin başında açıklama yapan Karadağ, yetkililere seslenerek, dere çevresinde yaşayan vatandaşların büyük bir tehlike altında olduğunu ileri sürdü.

KARADAĞ: 18 AY ÖNCE 20 İNSANIMIZI KAYBETTİK, HALA DERS ALINMADI

Karadağ, 18 ay önce Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde, Çavsak Deresi'nin taşması sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bu derede yaşanan taşkın sonucu 20 insanımızı kaybettik. Aradan geçen 18 aya rağmen hiçbir ders alınmadı ve ıslah çalışmaları hâlâ yapılmadı. Bu ihmaller vatandaşlarımızın hayatını riske atıyor. Yaşadığımız acıların tekrarlanmasını istemiyoruz" dedi.

"DERE ETRAFINDA OKUL, CAMİ, TAZİYE EVİ VE EVLER VAR, HALK TEHLİKE ALTINDA"

Karadağ, "Dere etrafında halkımızın yoğun yaşadığı bir mahalle var. Kötü kokular etrafa yayılıyor, dere etrafı dağınık durumda. Yetkililere buradan sesleniyorum, eğer gerekli ıslah çalışmaları yapılmaz ve önlemler alınmazsa, en ufak bir sağanak yağışta vatandaşlarımız tekrar tehlike altında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Karadağ, derenin tıkanıklığının gözle görülür olduğunu ve bu durumun ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Karadağ," Şanlıurfa Devlet Su İşleri neyi bekliyor? Derenin tıkanıklığı, oluşacak bir yağmurda büyük bir felakete yol açacağı şimdiden belli. Neden hâlâ bir çalışma başlatılmadı? Burada yapılması gereken ıslah çalışmaları geciktirildiği takdirde, bu ihmallerin bedelini yine halkımız ödeyecek. Yetkilileri acilen harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.