Şanlıurfa’da karanlık sabahlar başlıyor... Geri alınacak mı?

Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, Şanlıurfa’da günlerin giderek kısalması, sabahları işe ve okula gidenler için adeta bir kabusa dönüştü. Havanın soğumasıyla birlikte, sabahları karanlığın hakim olduğu bu süreç, özellikle erken saatlerde yola çıkanların hayatını zorlaştırıyor.

5

Kış mevsimi ile birlikte karanlık sabahlar kendini göstermeye başladıkça, Türkiye genelinde saatlerin geri alınması konusu yeniden gündeme geldi. Vatandaşlar, "Saatler geri alınacak mı?" ve "2024 kış saati uygulaması olacak mı?" gibi sorularla bu belirsizliğin yanıtını arıyor.

Hatırlanacağı üzere, 2016 yılında alınan bir karar doğrultusunda Türkiye’de yaz ve kış saati uygulamasına son verilmişti. Ancak özellikle öğrenciler ve çalışanlar, karanlıkta yola çıkmanın güvenlik ve verimlilik açısından ciddi sorunlar yarattığını ifade ediyorlar.

Bu durumu dikkate alan bazı siyasiler, saatlerin geri alınmasına yönelik kanun teklifleri sunmaya başladı. 

Geçtiğimiz yıl CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, kalıcı yaz saati uygulamasının iptali için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir öneri getirmişti. Buna karşın, 2016'dan bu yana süregelen kalıcı yaz saati uygulamasının bu yıl da devam edeceği belirtiliyor. Yani kış saati uygulaması olmayacak ve saatler geri alınmayacak.