AK Parti Şanlıurfa’da kulisler hareketli! Yeni başkan kim olacak?

AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven’in görevden alınmasının ardından, parti içinde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Bu değişim, yeni liderlik arayışlarını gündeme getirirken, pek çok isim kadın kolları başkanlığı için öne çıkmaya başladı. İşte detaylar…

5

AK Parti Şanlıurfa’da, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven’in görevden alınmasıyla birlikte siyasi rüzgarlar hızla değişiyor. Bu gelişme, parti içinde bir rekabet ve yenilenme sürecini tetiklerken, yeni kadın kolları başkanlığı için pek çok isim öne çıkıyor.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Aslı Seren ve Kadın Kolları İl Koordinatörü Hatice Sıraç, bölgeye gelerek mevcut yönetimle ve ilçe kadın kollarıyla istişarelerde bulundu. İkili, aynı zamanda Şanlıurfa’nın ilk kadın kolları başkanı Zemzem Gülender Açanal’dan başlayarak, önceki başkanlarla da görüşerek bölgedeki durum hakkında derinlemesine bilgi aldı.

Yapılan görüşmelerde, Merve Sefa Gök, Gülseren Kaplan, Ümmü Gülsüm Demir, Emine Mümtühan Karalök, Elif Tunçkaşık ve Seher Kılıç gibi isimlerin başkanlık için öne çıktığı öğrenildi. Bu isimlerin partideki etkinliği ve temsil gücü, yeni başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olacak.

Edinilen bilgilere göre, tüm görüşmelerin rapor halinde Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir’e sunulması planlanıyor. Keşir’in, bu rapor doğrultusunda Şanlıurfa Kadın Kolları İl Başkanı’nı belirlemesi bekleniyor. Şanlıurfa teşkilatı içinde başkanlık için resmi başvuru yapan adayların sayısı artarken, partinin yeni dönem hedefleri doğrultusunda bu atamanın kritik önemi dikkat çekiyor.