Çiftlik Bank davasında flaş gelişme: Tosuncuk'a 88 bin 302 yıl hapis cezası talebi

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanıklar “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, SEGBİS aracılığıyla bağlantı kurarak savunmalarını yaptı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak, Serdal Dostdoğru ve sanık avukatları da katıldı.

5

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak, Serdal Dostdoğru ve sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın "bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık" suçundan 4 bin 414 kez ve "suç örgütü kurma" ile "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. Her iki sanık için toplamda 88 bin 302'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcı, ayrıca tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru'nun da tutuklanmasını talep etti. Duruşmada, diğer sanıklar hakkında ise farklı suçlardan çeşitli hapis cezası talepleri gündeme geldi. Olayın gelişmeleri dikkatle takip ediliyor.