Döviz kuru bugün kaç TL'den işlem görüyor?

Döviz kurları her gün yakından takip ediliyor. Döviz yatırımcısı ve döviz almak/satmak isteyenler dolar ve euro fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Peki 25 Eylül 2024 Çarşamba günü dolar kaç TL, euro kaç TL? İşte güncel dolar ve euro kuru...

5

Döviz fiyatları yatırımcıları ve tasarruf sahiplerini doğrudan ilgilendiriyor.

Türkiye'de döviz girdisi nedeniyle birçok ürün ve hizmetin fiyatında belirleyici olduğu için dolar, euro fiyatları her gün en çok merak edilen konuların başında geliyor.

PEKİ DÖVİZ KURLARI GÜNE NASIL BAŞLADI

Serbest piyasada bugün 34,1527 liradan alınan dolar, 34,1593 liradan satılıyor. 

38,2624 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 38,2744 lira olarak belirlendi.

DOLAR VE EURO HAKKINDA 

Amerikan doları veya Birleşik Devletler doları 1792 yılında Para Yasası ile yürürlüğe girmiş, Amerika Birleşik Devletleri'nin resmî para birimidir. Dünya ticareti üzerinde en yaygın kullanılan para birimi olmasıyla da bilinir. Serbest dalgalanan bir para birimidir.

Euro, Amerikan dolarının ardından dünyada en büyük ikinci rezerv para ve en çok kullanılan ikinci para birimi konumundadır. Avro ya da Euro, Avrupa Birliği'nin kurumları tarafından kullanılan para birimidir. Almanya, Avusturya, Belçika ve İspanya gibi pek çok farklı ülkenin oluşturduğu Euro bölgesinin resmi para birimi olarak kullanılır.

Uluslararası Para Fonunun çeşitli para birimleri arasında yaptığı tahminlerine göre euro bölgesi, dünyadaki ikinci büyük ekonomidir.