Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biriydi! Dev yağ fabrikası icradan satıldı

54 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en büyük yağ üreticilerinden Oruçoğlu Yağ Sanayi, Tarım Kredi Yağ Sanayi tarafından icradan satın alındı.

5

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin entegre üretim tesisleri, geçtiğimiz Nisan ayında icra yoluyla satışa çıkarılmıştı. Türkiye'nin önde gelen yağ üreticilerinden biri olan Oruçoğlu Yağ, 2020 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer almıştı.

Halk TV’nin haberine göre, icradan satış ihalesini kazanan şirket ise Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Alacaklı tarafın Mersin merkezli Hakan Gıda ve Sanayii Dış Ticaret şirketi olduğu belirtilirken, borçlu konumda ise Oruçoğlu Yağ Sanayi yer alıyordu.

54 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en büyük yağ üreticilerinden olan Oruçoğlu Yağ Sanayi'nin satışı, sektörde büyük yankı uyandırdı. Satış sürecinin ardından Tarım Kredi Yağ Sanayi, şirketi satın aldığını ve büyüme hedefleri doğrultusunda bu adımı attığını açıkladı.

Tarım Kredi Yağ Sanayi’den yapılan açıklamada, "Türk tarımına ve bitkisel yağ sektörüne katkı sağlamak, üretici ortaklarımızın menfaatlerini korumak amacıyla yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Afyonkarahisar’da bulunan Oruçoğlu Yağ Sanayi’nin icradan satışa çıkmasının ardından, yatırım ve büyüme hedeflerimiz doğrultusunda ihaleye katılma kararı alarak şirketi satın aldık" ifadeleri kullanıldı.