Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Borsa ve kripto vergisi gündemimizde yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu yıl yeni bir vergi paketi planlarının bulunmadığını ve borsa ile kripto paralarla ilgili vergi düzenlemelerinin de gündemlerinden çıktığını açıkladı.

5

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bloomberg ile yaptığı röportajda borsa ve kripto paralar üzerindeki vergi düzenlemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 Geçen yasama yılında gündeme gelen ancak daha sonra paketten çıkarılan borsa ve kripto vergilerinin şu an için gündemde olmadığını belirtti. Yılmaz, "Borsa vergisi tartışıldı fakat şu anda planlarımız arasında yok." dedi.

Hükümetin, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında vergi düzenlemelerine devam etmeyi planladığını ifade eden Yılmaz, genel vergi oranlarıyla ilgili değişiklikler beklenmemesi gerektiğini vurguladı. "İstisna ve muafiyetleri daraltmayı hedefliyoruz," diyen Yılmaz, mevcut vergi yapısında köklü bir değişim beklenmediğini de sözlerine ekledi. Ayrıca, "Bu yıl için ilk pakete benzer bir düzenleme düşünmüyoruz," diyerek ilerleyen süreçte vergi politikalarında daha temkinli bir yaklaşım sergileneceğini belirtti.