40 milyon 900 bin TL’ye bekçi aranıyor! Şanlıurfa’dan bu işe talip çıkar mı?

Sosyal medyada son günlerin en çok konuşulan konularından biri, Fransa'daki bir deniz fenerinde bekçilik görevi. Yıllık 40 milyon 900 bin TL gibi dudak uçuklatan bir maaş teklifiyle gündeme gelen bu iş, aynı zamanda dünyanın en zor işlerinden biri olarak gösteriliyor. Peki, siz bu işi yapar mıydınız?

5

Sosyal medyada günlerdir konuşulan dünyanın en zor işi olarak gösterilen Manş Denizi'ndeki La Jument deniz feneri bekçiliği, Şanlıurfalıları da düşündürdü. Yıllık 40 milyon 900 bin TL gibi dudak uçuklatan bir maaş teklifiyle gündeme gelen bu iş, hem cazip hem de ürkütücü bir fırsat olarak görülüyor.

Haber sunucusu Uğur Önver sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "dünyanın en zor işi" olarak tanımladığı bir meslekten söz etti. Manş Denizi'nde bulunan La Jument isimli deniz fenerinde bekçilik görevi yapması için bir şirketin eleman aradığını anlatan Önver, "Dünyanın en zor işi. Başarabilene yılda tam 1.2 milyon dolar (40 milyon 900 bin TL) maaş var. Henüz bu maaşı alabilen olmadı. Tek işiniz bu deniz fenerinde yaşamak" ifadelerini kullandı.

"Kulağa basit geliyor değil mi? Belki siz de şimdi 'Ne var bunda? Ben de yaparım' diyorsunuzdur. Ancak sizin gibi düşünen binlerce insan daha 1 ayını bile dolduramadan pes etti." diyen Önver, görevin zorluklarına dikkat çekiyor. Fırtınalar, yalnızlık ve dış dünyayla sınırlı iletişim, bu görevi oldukça zorlu kılıyor.

Sosyal medyada yapılan yorumlar, insanların bu teklife olan ilgisini gözler önüne serdi. Birçok kişi, bu işi yapmaya hazır olduğunu belirtirken, bazıları ise zorlukları nedeniyle vazgeçebileceğini düşünüyor. Peki, siz bu işi yapar mıydınız?