Şanlıurfa’da en büyüğü hizmete girdi!

2023 yılında faaliyete geçen Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, yenilikleriyle dikkat çekiyor. Modern teknolojik cihazlarla donatılan hastane, uzman kadrosuyla vatandaşlara kapsamlı ağız ve diş sağlığı hizmeti sunuyor. Geçtiğimiz günlerde anestezi altında ameliyathane ortamında diş tedavisi hizmetinin başlamasının ardından, Şanlıurfa'daki diş hastaneleri arasında en büyük olan diş protez laboratuvarı da hizmete girdi.

5

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, yenilikleriyle Şanlıurfa’nın sağlık alanında çıtayı yükseltiyor. Modern teknolojik ekipmanlarla donatılan hastane, son olarak anestezi altında diş tedavisi hizmeti sunmaya başlamıştı. Şimdi ise, diş hastaneleri arasında en büyük olan diş protez laboratuvarı da vatandaşların hizmetine sunuldu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, “İlimizde geçtiğimiz yıl hizmete giren Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, sedasyon ile ameliyathane ortamında diş tedavisi sunuyor. Şimdi ise son sistem cihazlarla donatılmış bağımsız havalandırmaya sahip diş protez laboratuvarımız halkımızın hizmetine sunuldu,” dedi.

Laboratuvar, diş hekimleri tarafından planlanan tedavi şekillerine göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli diş ve çene protezlerinin üretim sürecini üstleniyor. Ayrıca, diş hekimi tarafından alınan ağız ölçülerine uygun modeller hazırlayıp, bu modeller üzerinde hareketli protezlerin şekillendirilmesi, döküm yöntemiyle çoğaltılması ve estetik görünüm kazandırılması gibi işlemler de gerçekleştiriliyor. Çatlayan ve kırılan protezlerin onarımı ile hareketli protezlerin tamiri de laboratuvarın sunduğu hizmetler arasında yer alıyor.

Diş protez teknikeri Zehra Kaya, “Toplamda burada on iki protez teknikeriyiz. Bu laboratuvara hekimden alınan ölçüler geliyor ve çeşitli aşamalardan geçerek halkımızın kullanabileceği protezler haline geliyor. Son sistem cihazlarla çalışıyoruz; masalarımız ve ekipmanlarımız son derece modern,” şeklinde bilgi verdi.

Diş protez laboratuvarı, toplamda on yedi masa ve on iki personel ile “total protez, gece plağı tamiri ve beslemesi” gibi hizmetlerle, Şanlıurfa'daki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.