Pençe Kilit bölgesinden acı haber geldi! Maşallah Akbay şehit oldu

Pençe Kilit operasyon bölgesinde gerçekleştirilen hain sızma girişiminde, Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit düştü. Şehidin naaşı, yarın düzenlenecek cenaze töreniyle toprağa verilecek.

5

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, 22 Eylül 2024 tarihinde Pençe Kilit operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği sızma girişiminde Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın şehit olduğu duyuruldu. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Acı haberin ardından Muş’taki baba ocağına Türk bayrağı asılırken, şehidin ailesi büyük üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan aile üyelerini, jandarma ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri teselli etmeye çalıştı. Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay ve İl Müftüsü İbrahim Halil Demir de aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Maşallah Abakay, yarın öğle namazının ardından düzenlenecek törenle beldesindeki Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.