Şanlıurfa’yı sağanak vurdu! Bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

Şanlıurfa’da dün etkili olan sağanak yağışın ardından, birçok kırsal mahallede fıstık üreticileri büyük zarara uğradı. Akşam saatlerine kadar etkili olan yağışın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bu sabah zarara uğrayan fıstık üreticilerini ziyaret etti.

5

Şanlıurfa’da dün etkili olan sağanak yağış çiftçileri hazırlıksız yakaladı. Kent merkezinde birçok bölge su altında kalırken kırsal mahallelerde kurutmalık için serili olan fıstıklar sel sularına kapıldı. 

Akşam saatlerine kadar devam eden sağanak yağışın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Özellikle Karaköprü’ye bağlı Kırkpınar, Esemkulu, Aşık, isaören, Tülmen ve İşgören kırsal mahallelerindebirçok çiftçinin tonlarca fıstığı heba oldu. 

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bu sabah zarara uğrayan fıstık üreticilerini ziyaret etti. Tarım müdürlüğüne ağlı ekiplerle beraber sahada incelemelerde bulunan Aksoy çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

TARSİM sigortası hakkında da bilgi veren Aksoy, sigortanın, tarım ürünleri, hayvanlar, arı kovanları, seralar, tarım makineleri ve ekipmanları olmak üzere tarım faaliyetlerinin yürütülebilmesi için gerekli olan tüm tarımsal yapıları kapsadığı bilgisini verdi.