DSİ'nin parasızlığı yüzünden Suruç tehlike altında

Dün Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyerek derelerin taşma riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. Bu durum, derelerdeki bakım ve onarım çalışmalarının ne denli acil olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak, Suruç’ta, yağmur suyu deşarjı için kritik öneme sahip DSİ’ye ait T5 tahliye hattının bütçe yetersizliği nedeniyle derinleştirilememesi iddiası tepki çekti.

5

Dün Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyerek derelerin taşmasına neden oldu. Bu durum, altyapı eksikliklerinin ne denli acil bir mesele olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Özellikle Suruç’ta, yağmur suyu deşarjı için hayati önem taşıyan DSİ’ye ait T5 tahliye hattının derinleştirilmemesi, bütçe yetersizliği nedeniyle gerçekleştirilememesi tepkilere yol açtı. Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Servet Aydeniz, bu hattın acilen derinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aydeniz, “Suruç merkezinde yağmur suyu deşarjı için T5 hattının derinleştirilmesi hayati bir ihtiyaç. Ancak, bölge müdürü ile yaptığımız görüşmelerde sürekli olarak ödenek yetersizliği ile karşılaşıyoruz. Eğer aşırı bir yağmur daha yağarsa, mevcut altyapı yetersiz kalacak ve bu da ilçenin su altında kalmasına neden olabilir.” şeklinde uyarıda bulundu.