Şanlıurfa'da onlarca aile panik içerisinde! Her an bir felaket yaşanabilir

Karaköprü'de ilçe belediyesi 14 yıl önce bir dereyi doldurup oradan büyük bir park çıkardı. Ancak ilerleyen zamanlarda her yağmur yağdığında insanların can güvenliğinin büyük bir tehlikeye atıldığı ortaya çıktı.

5

Şanlıurfa’da dün etkili olan sağanak yağış sonrası özellikle kent merkezinde birçok bölgede sel ve su baskınları yaşandı. Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye’de dereler taşarken birçok evin zemin ve bodrum katı suyla doldu. 

Geçen yıl mart ayında yaşanan sel felaketinin ardından derelerde başlatılan çalışmaların hala tamamlanmaması ve çevre düzenlemesinin yapılmaması, etkili olan sağanak yağışın bilançosunu daha da ağırlaştırdı.

 

 KARAKÖPRÜ’DE HER YIL YAŞANAN TEHLİKE 

Yaşanan sağanak yağış sonrası Karaköprü’de 3 blok ve 72 daireden oluşan bir sitenin, çukurda kalan 2 bloğunda bulunan bodrum katları tamamen suyla doldu. Yağmur sularının engellenmesi için sitenin etrafına ek bir duvar inşa edilmiş olmasına rağmen suyun önü kesilemedi. Elektrik panoları, asansörü ve hidrofor sistemi kullanılamaz hale gelen sitede, her yıl aynı durumun yaşandığı öğrenildi. 

DERE KAPANDIĞI İÇİN SU TAŞKINI YAŞANIYOR

Sitede her yıl yaşanan bu sorunun sebebinin ise 2010 yılında kapatılan bir dere olduğu öğrenildi. Sitenin bitişiğinde yer alan Ördek Deresi 14 yıl önce ilçe belediyesi tarafından doldurularak büyük bir park yapıldı. Ancak doldurulan derenin ilerleyen zamanlarda insanların can güvenliğini büyük bir tehlikeye attığı ortaya çıktı. Her yağmur sonrası sitede yaşayan aileler korku dolu anlar yaşıyor.