Şanlıurfa için tehlike zamanı geldi! Dereler taşmak üzere…

Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış, şehrin günlük yaşamını olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan yağış, yıldırım düşmesi ve yollarda oluşan su birikintileriyle birlikte yer yer elektrik kesintilerine de yol açtı. Haliliye’de, geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından çevre düzenlemesi yapılmayan dere yağışlar sonucu taşma riskiyle karşı karşıya kaldı. Açıksu Caddesi, su baskınları nedeniyle trafiğe kapandı ve birçok araç mahsur kaldı; Karaköprü'de de benzer durumlar yaşandı. Vatandaşlar, kış mevsimi gelmeden bu tür sıkıntıların yaşanmasını endişeyle karşıladı.

5

Bugün öğleden sonra Şanlıurfa, etkili olan sağanak yağışlarla birlikte zorlu bir gün geçiriyor. Kentin genelinde hakim olan bu yağışlar, yıldırım düşmesine ve yollarda su birikintilerine yol açarken, yer yer elektrik kesintileri de yaşandı.

HALİLİYE’DE DERE TAŞMA NOKTASINA GELDİ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Özellikle Haliliye ilçesinde, 15 Mart 2023’te meydana gelen sel felaketi sonrası kazılan dere yatağında çevre düzenlemesi yapılmaması, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde su taşma riskini artırdı. Bu durum, yağışların etkisiyle birlikte mahalledeki yaşamı tehlikeye soktu. Açıksu Caddesi ise, yaşanan su baskınları nedeniyle trafiğe kapandı ve birçok araç mahsur kaldı.

KARAKÖPRÜ’DE DE DURUM AYNI

Karaköprü’de benzer sıkıntılar yaşandı. Şenevler Mahallesinde yağmur sonrası oluşan su birikintileri nedeniyle pek çok araç suda kaldı.

Bu olumsuz koşullar, şehirdeki günlük yaşamı ciddi şekilde sekteye uğratarak, vatandaşların işlerini ve seyahatlerini olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar, kış mevsimi gelmeden bu tür sıkıntıların yaşanmasını endişeyle karşıladı.