Şanlıurfa turizminde yeni dönem: Vali Şıldak'tan iki yeni proje müjdesi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “Valilik öncülüğünde; yerel yönetimlerimiz, kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin de destekleriyle gastronomi ve müzik konusunun dahil olacağı iki yeni proje başlatıyoruz” dedi.

5

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Şanlıurfa milletvekilleri Prof. Dr. Adurrahim Dusak ile Cevahir Asuman Yazmacı, yerel yönetimler, kamu kurumlarının amirleri ve sektör temsilcileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Şıldak, amaçlarının tüm kurum ve kuruluşların turizm çatısı altında bir araya gelerek Şanlıurfa’nın gelişimine katkı sunmak olduğunu vurguladı.

Şıldak, Şanlıurfa’nın turizm ve kültür konusunda çok az sayıda ilin sahip olduğu zenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: 

“Şanlıurfa turizm konusunda, kültür konusunda çok az sayıda ilimizin sahip olduğu değerlere ve zenginliklere sahip olan bir ilimiz. Açık hava müzesi gibi tarihi dokunun, kültürel mirasın bir hayli geniş potansiyel oluşturduğu, tabiat güzellikleri de buna eklendiğinde yok yok diyebileceğimiz bir şehrimiz. Şanlıurfa’nın turizm konusunda yol alabilmesi için planlı çalışmalar yürütüyoruz. Bunları Valilik öncülüğünde; yerel yönetimlerimiz, kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin de destekleriyle gastronomi ve müzik konusunun dahil olacağı iki yeni proje başlatıyoruz. Siyasi irade, kurumlarımızın birlikteliği, sektör temsilcilerinin katılımı ile turizm şehri olmanın gereklilği neyse ve modern şehirler ne yaptıysa bizler de öyle yapacağız. Zira; sürekli olmayan hiç bir faaliyet sonuç vermez ve bizler sürekliliği sağlayacağız. Hedef büyüterek Şanlıurfa’da ‘biz yaparız’ inancı ve özgüveni ile hareket edeceğiz.” 

Toplantıya katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak ise Şanlıurfa’nın yerel kültür değerlerinin de projelere entegre edilerek daha güçlü hale getirilebileceğini söyledi. Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı da Şanlıurfa turizminin Türkiye ile sınırlı kalmamasının, dünyaya açılmasının önemine değindi. 

Ayrıca İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin de görüş ve fikirlerinin değerlendirildiği toplantının ardından Vali Hasan Şıldak gün içerisinde iki önemli toplantıya daha başkanlık etti.

 

BİHA