Aydınlar Eğitim Kurumları Kurucusu Fethi Aydın: Cehaleti ancak eğitimle aşabiliriz

Şanlıurfa Aydınlar Eğitim Kurumları kurucusu Said Fethi Aydın, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Okumaktan başka çaremiz yok cehaleti ancak eğitimle aşabiliriz.”dedi. Aydın ayrıca, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

5

Aydınlar Eğitim Kurumları kurucusu Sait Fethi Aydın,eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle  bir mesaj yayınladı.

“Yetiştirdiğimiz emek verdiğimiz insanların doktor, öğretmen, mühendis olarak karşımıza çıkmaları bizleri bu yolda daha çok gururlandırıyor” diyen Aydın, şunları kaydetti:

“En eski ve köklü eğitim kurumlarından biriyiz. Büyük başarılara imza atıyoruz.  Yüksek dereceler ve başarılı yüzdelik dilimleriyle öğrencilerimiz yerleşiyor. Misyonumuz geleceğin aydınlarını yetiştirmek. Zaman kavramı yok bizim için öğrencilerimizle haftanın yedi günü iletişim halindeyiz. Yetiştirdiğimiz emek verdiğimiz insanların doktor, öğretmen, mühendis olarak karşımıza çıkmaları bizleri bu yolda daha çok gururlandırıyor.” 

AYDIN: OKUMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Şanlıurfa’ya en büyük katkının eğitim olduğunu belirten Aydın, “Çok genç bir nüfusumuz var ve bu gençliği bu dinamizmi doğru şekilde harekete geçirme peşindeyiz. Okumaktan başka çaremiz yok cehaleti ancak eğitimle aşabiliriz. Öğrencilere tavsiyem planlı programlı çalışmaları ve çokça kitap okumaları. Kitap okuyabilen birey kendi gelişimini başlatır. Kendini çok iyi ifade eder, okuduğunu çabuk anlar buda girdiği sınavlarda ciddi anlamda süre kaybı yaşamasını önler.” şeklinde konuştu.

“URFA EĞİTİM KONUSUNDA ÖN PLANA ÇIKMALI”

Şehrin eğitimdeki değişim ile kalkınabileceğini anımsatan Aydın, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği yüz temel eser başta olmak üzere bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Bilgiye bu kadar hızlı erişebilmek bizleri tembelliğe alıştırıyor. Masamızda gerçekten bir kitap olsun ama süs anlamında değil gerçekten okumak için alalım o kitabı. Şanlıurfa halkı kitap okumalı şehir olarak düşüncelerimizin çok farklı şekilde değişeceğine inanıyorum. Şehrimiz kötü haberlerle değil eğitim ve değişim konusunda ön plana çıkmalı.“