Avukatları konuştu: Polat çifti nasıl geçiniyor, mal varlıklarına ne oldu?

4 Kasım'da kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat tahliye edildi. Çiftin Avukatları Sevinç Horoz, ailenin mal varlıklarının ne olduğunu ve nasıl geçindiklerini anlattı.

5

Kara para aklama ve yasa dışı bahis suçlamaları nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti uzun süre cezaevinde kaldı. Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliye haberleri, magazin gündeminde günlerce konuşuldu.

Gösterişli evlerin ve son model arabalarının akıbeti merak konusu olunca Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz  'Aramızda Kalmasın'dan Hüseyin Altun'un sorularına yanıt verdi.

Oturdukları evin kullanımının kendilerine mi ait olduğu, arabaları ve malvarlıkları geri alabildiler mi sorusuna, cevap veren Horoz, “ Bir tedbir kararı var ama üçüncü kişilere yönelik satışının önlenmesine verilmiş tedbirdi. Evlerinde oturmaya devam edecekler. Araçlarla ilgili yanlış bir bilgi var. Araçlar polis arabası yapılmadı. Araçlar TMSF bünyesinde otoparkta tutuluyor. Herhangi bir iade girişimi talebimiz olmadı. Yargı sürecinde değerlendireceğiz" dedi.

Çiftin avukatlık sürecinde hukuki masrafları nasıl karşıladığı da sıkça konuşulan bir konuydu Horoz, "Bu süreçte avukatlık masraflarınız nasıl ödendi, bu durum çok konuşuldu" sorusuna, "Bir kısım masrafları aldık. Malvarlıklarını iade aldıkları zaman ve aktif ticaret hayatlarına döndükleri zaman yeniden değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Polat ailesinin şu an nasıl geçindiği sorusuna cevap veren Horoz,"Yakın akraba ve arkadaş desteğiyle geçiniyorlar" cevabını verdi.