Resmi ilan yönetmeliği değişti! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Basın İlan Kurumu’nun internet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartlarını yeniden düzenleyen yönetmelik değişiklikleri Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değişiklikler, özellikle ziyaretçi trafik kriterlerini güncelliyor ve bazı maddelerde değişiklikler öngörüyor.

5

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni düzenlemeler, internet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartlarını yeniden belirliyor. 4-6 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen BİK 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı’nda kabul edilen değişiklikler, bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelikte yapılan başlıca değişiklikler şunlardır:

Madde 1: 1/2/2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin 4. maddesindeki “Genel Kurulca” ibaresi “bu Yönetmelikle” olarak değiştirildi.

Madde 2: Aynı Yönetmeliğin 11. maddesindeki “Genel Kurulca” ve “diğer” ibareleri yürürlükten kaldırıldı.

Madde 3: 35. maddede “ikinci” ibaresi “üçüncü” olarak değiştirildi.

Madde 4: 61. maddede yer alan Tablo-8 güncellendi. Ayrıca, 61. maddenin 3. fıkrasındaki “1 dakika” ibaresi “30 saniye” ve “2 dakika” ibaresi “1 dakika” olarak değiştirildi.

Madde 5: 67. maddenin 1. fıkrasının (a) bendindeki “1/6” ibaresi “1/2” ve (b) bendindeki “1/3” ibaresi “1 katı” olarak güncellendi.

Madde 6: 103. maddenin 2. fıkrası yürürlükten kaldırıldı, 3. fıkradaki ibareler ise “ilgili müdürlüğe” olarak değiştirildi.

Madde 7: 107. maddenin 6. fıkrasına “ve bu kararın kesinleşmesi” ifadesi eklendi, 7. fıkraya ise “ziyaretçi trafik bilgileri hariç” ibaresi eklendi.

Madde 8: 112. maddenin 3. fıkrasına yeni bir cümle eklendi.

Yeni düzenlemeler, 1 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan 3., 4., 5., 7. ve 8. maddelerle birlikte, diğer maddeler ise yayımlandıkları tarihten itibaren geçerli olacak. Yönetmelik hükümlerinin uygulanması Basın İlan Kurumu Genel Müdürü tarafından sağlanacak.