Deprem yıktı, yangın yaktı, yardımseverler yetişti... İşte Şanlıurfa'daki örnek dayanışma

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaralarını sarmaya çalışan bir aile, şanssızlıklar silsilesinin hedefi oldu. Depremden sonra konteynerde yaşamaya başlayan ailenin evinin bu kez alevlere teslim olması büyük üzüntü yarattı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran dram, Akçakale halkının harekete geçmesini sağladı. Şimdi, bölge sakinlerinin imece usulüyle başlattığı yardım hareketi sayesinde ailenin yeni bir evi inşa ediliyor ve dayanışmanın gücü bir kez daha gözler önüne seriliyor.

5

AKÇAKALE- Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Aşağıbeydaş Mahallesinde yaşayan Salih Erten’in evi, geçtiğimiz yıl depremde tamamen yıkıldı. 

45 yaşındaki Erten, eşi ve beş çocuğu ile birlikte geçici olarak bir konteynerde yaşamaya başladı. Ancak talihsiz aile, konteynerde elektrik kaynaklı çıkan yangınla bir kez daha mağdur oldu. Yangın, konteyneri tamamen kullanılamaz hale getirdi.

Ailenin yaşadığı zorluklar, sosyal medyada gündeme geldikten sonra Akçakaleliler harekete geçti. 

Bağış kampanyasıyla kısa sürede yeterli destek toplanarak, Erten ailesi için yeni bir evin inşasına başlandı. Mahalle sakinleri ve bağışçılar, birlik içinde hareket ederek aileye yardım eli uzatırken, inşaat çalışmalarının hızla tamamlanması hedefleniyor.

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Erten ailesi, yapılan yardımlar için destek veren herkese teşekkür etti.