Göbeklitepe kadar eski: Şanlıurfa’da 10 bin yıllık tarih gün yüzüne çıkarılıyor

Karaköprü’ye bağlı Sayburç kırsal mahallesinde bulunan Neolitik Çağ’a ait ören yerinde kazı çalışmaları sürerken, bu alanın Göbeklitepe ile yaşıt olduğu ve uluslararası arkeologlar tarafından desteklenen çalışmalarla gün yüzüne çıkarılacağı belirtiliyor. Başkan Çiftçi, bölgenin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, Sayburç Ören Yeri'nin kısa süre içinde tüm dünyanın ziyaretine açılacağını müjdeledi.

5

ŞANLIURFA - Tarihin başlangıç noktası Şanlıurfa’da tarihin seyrini değiştirecek yeni alanlar keşfediliyor. Karaköprü’ye bağlı Sayburç Mahallesinde 2021 yılında bulunan ören yerinde tarihe yeni katkılar sunacak bulgular için araştırmalar devam ediyor.

Sayburç Ören Yeri’nde yürütülen kazı çalışmaları, tarih meraklılarını heyecanlandırdı. 10 bin yıllık geçmişe sahip olan bu tarihi mekan, Göbeklitepe ile benzerlikler gösteren yapılarıyla dikkat çekiyor. 

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın tarihi mirasına önemli bir katkı sağlayacak Sayburç Ören Yeri'nde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi.Başkan Çiftçi, Sayburç Ören Yeri'nde yürütülen kazı çalışmalarını Sayburç Kazı Başkanı Eylem Özdoğan ve Arkeolog Necmi Karul ile birlikte inceledi. Kazıların ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve bölgenin potansiyelini değerlendirdi.

ÇİFTÇİ: SAYBURÇ ÖREN YERİ TÜM DÜNYANIN ZİYARETİNE AÇILACAKTIR
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Şanlıurfa'mızın gözbebeği tarihsel mekânı Göbeklitepe ile yaşıt ve benzer tarihi yapılar bulunan Sayburç Ören Yeri'nde kazılar devam ediyor. Bölgeyi Sayburç Kazı Başkanı Eylem Özdoğan ve Arkeolog Necmi Karul ile inceledik. Bölgede kazı çalışmaları sonrası, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak Sayburç Ören Yeri tüm dünyanın ziyaretine açılacaktır”.