Cerablus'un mazot politikası kriz yarattı! Şanlıurfalı şoförler de kontak kapattı

Gaziantep'teki Karkamış Gümrük Kapısı önünde uzun tır kuyrukları oluşurken, Şanlıurfalı şoförlerinde aralarında bulunduğu şoförler, Cerablus Kent Meclisi'nin zorunlu mazot satışını protesto ederek kontak kapattı. Şoförler, uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini belirterek, yetkililerden acil yardım talep etti.

5

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında yer alan ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolündeki Cerablus'ta, kent meclisinin son kararı gereği, tır şoförlerinin mazotu zorla satın alması gerekiyor. Bu uygulama, Türkiye'nin diğer gümrük kapılarında uygulanmıyor ve şoförler, Cerablus Kent Meclisi'nin bu zorunlu mazot alımı kararını geri çekmesini talep ediyor.

Buna tepki gösteren tır şoförleri mağdur olduklarını söyleyerek kontak kapattı. Bu nedenle gümrük kapısı önünde uzun tır kuyrukları oluştu.

 Şoförler yaptığı açıklamada, Cerablus Meclisi'nin aldığı karardan dolayı karşıya geçmeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

 “Burası Karkamış Gümrük Kapısı mali sahası. Bizim karşıya geçmemizin nedeni, Cerablus tarafındaki uygulamadır, Türkiye gümrük kapısı ile ilgili değildir. Cerablus Kent Meclisi’nin zorla sattığı mazot yani. Diğer kapılar Çobanbey’de, Öncüpınar’da, Akçakale’de ve Ceylanpınar’da uygulanmıyor. Cerablus meclisinin aldığı bu kararı geri almasını istiyoruz. Devletimiz bize 250 litre aktarmış, karşıdaki muhalifler bize 300 litreyi zorla aldırıyorlar. Yetmedi bu hafta 400 litre alacaksınız zorunluluğu çıkardılar. Biz bunu kabul etmedik. Giderken para veriyoruz gelirken para veriyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Şu anda Karkamış şoförleri mağdur durumdadır. Bizim devletimizden isteğimiz, buraya ya diğer bölgedeki uygulamaların olması ya da Cilve gözündeki tampon bölge uygulaması istiyoruz.  Karkamış şoförleri olarak bu konuda devletten yardım istiyoruz. Karşıya geçmeme konusunda kararlıyız. Biz cerablus meclisinin kurduğu petrolden zorla mazot almak zorunda değiliz. Biz Türkiye cumhuriyetinin şerefli şoförleriyiz, bize oradan zorla mazot aldırıyorlar. Orada kabul etmediğimizde de ne tür bir muameleye karşı karşıya kalacağımızı bilmiyorum”.

Cerablus'un mazot politikası kriz yarattı!

🚛 Şoförler kontak kapattı#sanliurfa #tır #mazot #urfahaber #şoför #gazientep #karkamışgümrükkapısı https://t.co/opafeC67D6 pic.twitter.com/jvhZvwXGsb

— Gazete İpekyol (@gazeteipekyol) September 12, 2024