Bülent Arınç'tan Narin açıklaması: Toplumsal mutabakat temin edilmeli

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Diyarbakır'da vahşi bir cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümünü ülkenin toplumsal çürüme sorunu bağlamında ele alarak siyasi partilere çağrı yaptı. Arınç, Narin’in katledilmesinin sadece bir trajedi değil, aynı zamanda toplumun derin bir ahlaki kriz yaşadığının göstergesi olduğunu belirtti.

5

Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olan ve sonrasında Eğartutmaz Deresi kıyısında çuval içinde bulunan Narin Güran’ın ölümü, Türkiye genelinde büyük bir infiale neden oldu. Olayın ardından yürütülen soruşturma devam ederken, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan açıklama geldi.

Arınç, Narin’in katledilmesinin sadece bir trajedi değil, aynı zamanda toplumun derin bir ahlaki kriz yaşadığının göstergesi olduğunu belirtti.

Arınç, partilere hitaben şunları ifade etti:

“Son günlerde yüreğimiz, küçücük bir yavru için, Narin için yanıyor. O minik canın kaybı, bizlere büyük bir acı yaşattı. Ama umut edemediğimiz bir haber almak bir yana, her geçen gün daha da acıtıcı haberlerle karşılaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz toplumsal durum, adeta kutsal değerleri kaybetmiş ve ahlaki açıdan çöküş yaşamış bir Sodom ve Gomora’yı, hatta cahiliye dönemini andırıyor.

Sosyal medya ve diğer platformlarda gençlerin bedenlerini teşhir etmesi, kumar oynanması, kadınlara yönelik şiddet haberleri ve hukuk dışı ilişkiler bu çürümeyi besliyor. Bu toplumsal çürümeye dair birçok örnek verebiliriz ama can acıtan gerçek şu ki; bu koku her geçen gün daha da yayılıyor ve toplumsal ahlakı, aile yapısını, bizleri biz yapan değerleri yok ediyor.

Zaman daralıyor, yöneticilerin bu çürümeye karşı daha fazla dikkatli olması gerekiyor. Toplumsal dinamikleri yeniden inşa etmenin sorumluluğu siyasette bulunuyor. 22 yıldır iktidarda olan bizler, bu tablodan büyük sorumluluk taşıyoruz. Enflasyon, hayat pahalılığı gibi gündelik meseleler elbet çözülecek ama toplumsal çürümenin telafisi zor ve bedeli ağırdır.

Bu noktada, tüm siyasi partilerin dahil olduğu bir toplumsal mutabakat sağlanmalı ve gerekli adımlar atılmalıdır. Adil bir çözüm, toplumsal refah ve barışın yeniden tesisini hedeflemelidir. Narin Güran’a kıyan herkes, hangi düşünce, inanç veya gelenekten olursa olsun lanetlidir. Rabbim Narin’in mekanını cennet eylesin.”