Şanlıurfa'da yolların katilleri! Gaziantep'te zorunluydu, Şanlıurfa'da ilk defa örnek bir araç çıktı

Şanlıurfa’daki kapaksız beton mikserlerinin yollara döktüğü betonlar, sürücüler için ciddi sorunlar yaratıyordu. Şanlıurfa’daki bir beton firması bu sorunu çözmek için yaratıcı bir yöntem geliştirdi. Şantiyelere beton taşıyan araçlarına torba ekleyerek, beton dökülmelerine karşı etkili bir önlem aldı. Şanlıurfa'da bu yenilik memnuniyetle karşılanırken, komşu Gaziantep'te kapak kullanımı ise hala zorunlu olarak uygulanıyor.

5

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın birçok noktasında mıcır karışımı beton malzemelerinin yollara dökülmesi, olası tehlikelere davetiye çıkarıyor.

Özellikle, kent merkezinde beton mikserlerinden yollara dökülen betonlar ve dökülen betonların temizlenmemesi sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Yollara dökülen mıcır karışımı beton malzemelerinin araba lastiklerine zarar verirken taş fırlattığı için araba camlarının kırılmasına da neden olabiliyor.

Şanlıurfa’daki bir beton firması bu sorunu çözmek için bir yöntem geliştirdi. 

Firma, şantiyelere beton taşıyan araçlarına kapak yerine torba ekleyerek, beton dökülmelerine karşı etkili bir önlem aldı. 

Komşu il Gaziantep’te ise beton mikserlerinde kapak uygulaması zorunlu.Söz konusu uygulamanın Şanlıurfa’ya ne zaman getirileceği ise merak konusu.