Flaş iddia: Narin'in köyünde kapı kapı gezip 'ifade vermeyin' diyen iki kişi kim?

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde hala birçok soru işareti bulunuyor.

5

21 Ağustos'ta kaybolan küçük Narin'in, Tavşantepe Köyü'nde katledilip bir çuvalın içine konduğu ve cesedinin Eğertutmaz Deresi'nin altında bulunduğu ortaya çıktı. 

Olayın ardından Narin'in amcası ve köy muhtarı Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar isimli bir kişi tutuklandı. Bahtiyar, amcasından 200 bin lira karşılığı Narin'in cesedini derenin altına gömdüğünü itiraf etti. Ancak Bahtiyar'ın ifadesinin kamuoyuna sızdırılması eleştirilere neden oldu. Soruşturmanın ilerleyişine müdahale olduğu yönündeki yorumlar dikkat çekti.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Bahtiyar'ın ifadesinin gerçeklikten uzak olduğunu belirtti. 

Saymaz, "Bir çuvalı yüksek debili bir derede gömüp üzerine 15-20 kilogramlık taş koymak, olağanüstü bir yetenek gerektiriyor. Ayrıca Bahtiyar'ın yarım saat boyunca fark edilmemesi ve 90 hanelik bir köyde 19 gün boyunca cesedin bulunamaması, bu olayda kolektif bir suç ve sessizlik olduğuna işaret ediyor," dedi.

Öte yandan, Sabah Gazetesi de dikkat çeken bir haber yayımladı. Gazeteye göre, Tavşantepe Köyü'nde iki kişinin, köydeki sakinleri kapı kapı dolaşarak ifade vermemeleri için organize oldukları iddia edildi. Köydeki güvenlik güçlerinin varlığına rağmen bu kişilerin nasıl bir organizasyon kurdukları ise merak konusu oldu.