YRP Sözcüsü Kılıç'tan Kasım Gülpınar'a tepki: Selamla geldi, selamsız gitti!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın partiden istifa etmesiyle ilgili konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Madem Kasım Gülpınar’ın oyu Şanlıurfa’da Yeniden Refah Partisi’nin oyunun üzerindedir, kendi aday olsaydı da bağımsızdan kazansaydı... Gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti. Hiç kimsenin yeri doldurulamaz değildir” dedi.

5

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“BAĞIMSIZA GEÇMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın partisinden istifa etmesine ilişkin sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sayın Kasım Gülpınar, ‘Halkın nabzını tuttum, vatandaşların yüzde 73’ü ‘partini değiştirme’ dediler diyor.’ Dolayısıyla Şanlıurfa halkının yüzde 73’ü Sayın Gülpınar’a ‘Otur oturduğun yerde, seçildiğini partiden bir yere gitme’ demiş durumda. Hal böyleyken bağımsıza geçmiş olması kabul edilebilir bir durum değil. Üzerinde baskı olsa da olmasa da hizmet için istediği parayı alsa da alamasa da parti değiştirmenin haklı gerekçesi hiçbirisi değildir. Madem bağımsız belediye başkanı olarak yoluna devam edecekti hiç Yeniden Refah Partisi’ne gelmeksizin gitseydi, gücünü bağımsızdan deneseydi. Mademki Kasım Gülpınar’ın oyu Şanlıurfa’da Yeniden Refah Partisi’nin oyunun üzerindedir -kendi iddiası bu yönde- o zaman gitseydi kendi aday olsaydı, bağımsızdan kazansaydı, bağımsız kalsaydı. Bunu demek hakkımızdır.

“SELAMLA GELDİ, SELAMSIZ GİTTİ”

Eğer ki Yeniden Refah Partisi’nden ayrılmasının gerçekten haklı gerekçeleri olsaydı, ayrıldığı gibi başka bir partiye de geçebilirdi. Gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti Sayın Gülpınar. Hiç kimsenin yeri doldurulamaz değildir.”