Şanlıurfa'da DSİ lay lay lom yapıyor! İkinci kış kapıya dayandı

Şanlıurfa'da 14-15 Mart’ta yaşanan sel felaketinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, felaketin izleri hala görünür durumda. 17 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan bu felaketin ardından, DSİ sel riskini azaltmak amacıyla dere yataklarının üstü kapalı olan kısımlarını açıp genişletme çalışmaları yaptı. Ancak, ne genişletme çalışmaları tamamlanabildi ne de gerekli çevre düzenlemeleri yapıldı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da 14-15 Mart 2023'te yaşanan sel felaketinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti, selin izleri ise hala silinmedi.

Kentte geçtiğimiz yıl sağanak yağışın ardından derelerin taşması sonucu 27 mahallede bin 978 ev, 234 iş yeri, 19 okul ve 8 cami hasar gördü. Sel felaketinde 17 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

 

Devlet Su İşleri (DSİ), benzer bir felaketin yaşanmaması için kentte üstü kapatılan riskli dere yatakları için çalışmalar başlattı.

Bu çalışmalardan biri de 14-15 Mart'taki sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Süleymaniye Mahallesindeki Karakoyun Deresi. 

Ancak derede yapılan çalışmalar bitmedi. Yaklaşan kış öncesi bölgedeki vatandaşlar, derelerde yapılan müdahalelerin yetersiz olduğunu ve çevre düzenlemelerinin acilen yapılması gerektiğini belirtti.

Özellikle DSİ'nin ağır yürüttüğü çalışmalar yüzünden yayalar ve  sürücülerin yanı sıra esnafın da kabusu haline dereler, çocukların da tehlikeli oyun alanları haline geldi. 

Vatandaşlar çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep ediyor.

Şanlıurfa'da DSİ lay lay lom yapıyor!

📌 İkinci kış kapıya dayandıhttps://t.co/84WSNA3QEy#sanliurfa #karakoyunderesi #yaya #çocuk #vatandaş #urfahaber #tepki #sel #çalışma #şanlıurfahaber #eyyübiye pic.twitter.com/ECfHGlzV4V

— Gazete İpekyol (@gazeteipekyol) September 4, 2024