Gülpınar ile ilgili bomba etkisi yaratacak iddia! İmamoğlu ve Yavaş ile görüşecek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın, YRP'den istifa etmesinin ardından kısa süre içinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geleceği iddia ediliyor. Gülpınar’ın, "Belli bir planım var. İki isme de bunu anlatıp önerilerini alacağım ve sonrasında kesin bir karar verip yoluma devam edeceğim" şeklinde konuştuğu öne sürüldü.

5

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa etmesi, Ankara kulislerinde büyük bir hareketlilik yarattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, uzun süredir AK Parti'ye geçeceği yönündeki spekülasyonlara rağmen, istifa mesajında yoluna bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.

 Ancak, bu bağımsızlık kararının ilerleyen günlerde değişebileceği iddia ediliyor.

Ankara'da bu gelişme geniş yankı uyandırırken, Sözcü TV'den Altan Sancar, Gülpınar ile yaptığı görüşmede başkanın önümüzdeki günlerde önemli bir toplantıya katılacağını belirtti. 

Sancar, Gülpınar'ın Türkiye Belediyeler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği'nde encümen üyeliği de bulunduğunu hatırlatarak, "Bağımsızsınız ama AK Parti'ye geçiş yaparsanız ne olur?" sorusunu ilettiğinde, Gülpınar'ın şu yanıtı verdiğini aktardı: 

"Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile kısa süre içinde bir araya geleceğim. Kafamda bir plan var. Bu iki isme de detayları anlatacağım, önerilerini alacağım ve sonrasında kesin bir karar verip yoluma devam edeceğim."