Bakanlık Şanlıurfa’yı yine yok saydı!

"Aile ve Gençlik Fonu" projesi kapsamında ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvuruları alınmıştı. Deprem bölgesi olmasına rağmen Şanlıurfa eklenmemişti. Doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak da projeye dahil edilirken, yine Şanlıurfa iller arasında yer almadı.

5

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şubat ayında başlayan “Aile ve Gençlik Fonu” projesi kapsamında ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvuruları alınmıştı. Şanlıurfa’da deprem bölgesi olmasına rağmen “Aile ve Gençlik Fonu"na ilk başvurulan iller arasında yer almamıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Bakan Göktaş, evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğinin çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını aktaran Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift, söz konusu krediden yararlandı" dedi.

ŞANLIURFA YİNE LİSTEDE YOK 

Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık" dedi. En genç nüfusa sahip illerin başında yer alan Şanlıurfa ise yine projeye dahil edilmedi. 

Göktaş, bakanlık olarak gençleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.