Yeni adli yıl bugün törenle başlıyor! Kararı merakla beklenen davalar var

20 Temmuz'da başlayan adli tatil sona erdi. 2024-2025 adli yılı bugün başlıyor. Yeni adli yılın ilk ayında Türkiye gündeminde ön sıralarda yer alan davaların duruşmaları görülecek. İşte kararı merakla beklenen o davalar…

5

Türkiye'de yargı sisteminin faaliyete geçmesinde önemli bir yeri olan yeni adli yıl, bugün itibarıyla başlıyor. 


20 Temmuz 2024 tarihinde başlayan ve adli süreçlerin durakladığı tatil dönemi sona erdi. Yargıtay’da düzenlenecek olan törenin ardından yeni adli yılı bugün başlıyor. Adli tatil boyunca dava duruşmaları gerçekleşmedi. Yargıtay ve Danıştay’da da nöbetçi heyetler görev yaptı. Anayasa Mahkemesi ise her yıl olduğu gibi bu yıl da adli tatil kapsamına dahil edilmemişti.

Şimdi ise, yeni adli yılın ilk ayının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin gündeminde ön sıralarında yer alan davalara gözler çevrildi.  

 

 ÖĞLEDEN SONRA TÖREN VAR

Yeni adli yılın başlaması sebebiyle öğleden sonra Yargıtay’da tören düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile yüksek yargı temsilcileri, bakanlar ve yargı camiasının önde gelen isimlerinin katılım sağlaması bekleniyor.

 

İŞTE SONUCU MERAKLA BEKLENEN DAVALAR
Türkiye'nin adli yılının başlangıcı olan eylül ayında, kamuoyunda büyük yankı uyandıran üç kritik dava için duruşmalar gerçekleştirilecek.

9 Eylül'de Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütü üyelerinin yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirilip, Kaplan’ın başında olduğu suç örgütünün faaliyetleri ve buna dair olan suçlamalar, davanın merkezini oluşturuyor.

Ay sonunda, 30 Eylül'de ise eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması yapılacak. Sinan Ateş'in cinayeti ve akabinde eşinin açıklamaları, geniş çapta kamuoyunun ilgisini çekmiş ve bu davanın seyrine dair merak oldukça artmıştı.