Şanlıurfalı çiftçiler dikkat! Yarın başlıyor

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ÇKS başvurularının 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını duyurdu.

5

Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü, bitkisel üretim desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticiler için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını açıkladı.

2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başlayacak ve 31 Aralık 2024'e kadar devam edecek.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

“2025 üretim yılı, ÇKS’ye fiziksel dosya ile başvuran çiftçilerimize de başvuru bilgileri sms olarak iletilecektir. Başvuru tarihi: 1 Eylül 2024-31 Aralık 2024” ifadelerine yer verildi.

ÇKS BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? KİMLER YARARLANABİLİR?

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerimiz, ürün güncelleme başvurularını 2024 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden ya da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.